Företag som driver elsparksuthyrning överklagade hyrcyklarna – slipper konkurrensen

Stockholm kommer i sommar stå utan hyrcyklar. Det blir tredje året i rad som Stockholms stad misslyckas med upphandlingen. Medan man kan cykla med hyrcyklar i Göteborg och Malmö finns inga cyklar i Stockholm.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) beklagar och säger till tidningen Mitt i:

– Jag vet inte när det här ska ta slut. Det är otroligt beklagligt. Det börjar bli någon form av cirkus där det studsar fram och tillbaka mellan olika domstolar och vi kommer ingen vart.

De som klagade över upphandlingen och fick rätt var ett företag vars huvudsakliga verksamhet är att hyra ut elsparkcyklar, Voi. Stockholms misslyckande innebär nu att konkurrensen för dessa elsparkcyklar minskar under sommaren. Och att vi ännu en sommar får se en sådan här exempel?