Flaten runt

Corona-tider och det mesta är nedstängt. Deppigt men också ett läge att upptäcka Stockholms natur. Sthlmskollen kommer därför tipsa om några personliga favoriter.

Först ut – Flaten i sydöstra Stockholm. Området är kanske mest känt för sitt stora och klassiska bad. Men även vid sidan om sommarsäsongen finns det mycket att göra och upptäcka här. Utegymet är öppet, grillplatserna många och naturupplevelserna ständigt närvarande.

Sedan 2007 är området ett naturreservat. Och promenaden runt sjön bjuder på omväxlande skogsmark och öppen kulturmark. Stora höjdskillnaderna är vanliga och det är inte omöjligt att man kommer se klättrare här och där.

Går man rundan runt sjön får man utöver 7 kilometers promenad även chansen att se Ekudden med knotiga gamla ekar och Unga Örnars klassiska stuga där många varit på läger.

Vill du läsa mer om Flaten – titta in här.