Därför ger vi ut Sthlmskollen

Martin Nilsson, Sthlmskollens chefredaktör skriver i denna opinionstext att fullmäktigedebatten riskerar bli ointressant med förenklingar in absurdum

Två av Stockholms bästa lokaltidningar slogs nyligen ihop. Trots hårt arbetande journalister på den sammanslagna tidningen och på andra Stockholmsmedier finns det ingen del av vårt land där så många viktiga nyheter far under radarn.

Vet du vad som händer i din kommun? Vet du vad de ledande regionpolitikerna heter? Vet du var det ska byggas eller om skolan och omsorgen får bra villkor?

Jag vågar påstå att det inte finns någonstans där den mediala täckningen är så låg som i Stockholm och att det spelar roll för hur lite vi vet om vårt närsamhälle. Vi som ger ut Sthlmskollen jobbar i Stockholms stad. Vi ser hundratals viktiga beslut passera förbi varje månad. Beslut som påverkar vardagen för oss alla men som sällan uppmärksammas och än mindre debatteras. Visst finns besluten i formella kommunala protokoll men handen på hjärtat, hur många orkar läsa dem?

Vi som ger ut Sthlmskollen orkar. Vi läser och vi granskar. Och när vi ser viktiga nyheter för dig och andra stockholmare kommer vi att sammanfatta och berätta. Men vi gräver och granskar inte bara i handlingar. Vi berättar om stockholmare som gör bra saker för vår stad och om viktiga händelser.

Vi som ger ut Sthlmskollen är inte neutrala. Vi låtsas inte heller som det. Vi som står bakom Sthlmskollen är progressiva, står upp för ett Stockholm för alla och vet att vår stad utvecklas bäst genom att vara öppen och nyfiken. På vår sida finns ingen plats för främlingsfientlighet, rasism eller sexism. Tvärtom tänker vi granska sådana värderingar hårt.

Vill du hjälpa till eller bidra? Dela gärna nyheter du tycker är intressanta. Tipsa vänner och bekanta om att det finns en ny kanal i stan för de som vill ha koll. Och inte minst viktigt – tipsa gärna oss i redaktionen om sådant som vi borde skriva om.

Vänliga hälsningar

Martin Nilsson, chefredaktör