Fortfarande mer än hälften av äldre med hemtjänst utan vaccin

Leverans av vaccin. Foto: Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten har nu publicerat uppdaterad vaccinationsstatistik. Även om fler vaccinerats än för en vecka sedan halkar region Stockholm fortfarande efter. Mindre än hälften (47%) av de som har hemtjänst är vaccinerade i vår region – medan det i övriga landet i snitt närmar sig 70%.

Än värre ser det ut om man tittar till hur stor andel som är färdigvaccinerade. Här är det bara tre procent av de äldre i Stockholm med hemtjänst som fått sin andra dos. I övriga landet är det mer än 30% som är färdigvaccinerade.

Att Stockholm halkar efter har av regionens blågröna politiska styre förklarats med att de prioriterat personal före de äldre.

Region Stockholm kommer under denna vecka ha fått totalt närmare 300 000 doser. Gruppen äldre med hemtjänst uppgår till cirka 30 000 personer i region Stockholm.