Town hall meeting i Stockholm

Farida Al-Abani (FI) på Townhall meeting

Stiftelsen The global village har nu inlett andra rundan av Town hall meetings med lokalpolitiker i Stockholm. I kväll var det oppositionen i form av de Socialdemokratiska borgarråden Karin Wanngård, Emilia Bjuggren, Jan Valeskog och Kadir Kasirga samt Vänsterpartiets kommunstyrelseledamot Rashid Mohammed och Feministiskt initiativs partiledare Farida Al-Abani som stod i skottgluggen för frågor från ett 50-tal personer boende på Järvaområdet.

Samtalet som höll på i två timmar resulterade i en mängd frågor exempelvis om arbetslöshet, idrottsaktiviteter, utförsäljningar av bostäder, stängda mötesplatser och sparkrav i skolan. Som oppositionspolitiker tvingades de ofta svara att de ville mer och var frustrerade över den politik som förs av den borgerliga majoriteten. Men även oppositionen ställdes mot väggen om exempelvis stadens insatser när det gäller förvaltandet av bostäder, begravningsplatsen på Järva och införandet av marknadshyror.

– Alla har rätt till ett tryggt hem. Det är inte jämlikt i Stockholm idag, konstaterade Farida Al-Abani (FI) och uppmanade till motstånd mot marknadshyror.

– Det är viktigt med ett fungerande samhälle. Då behövs ett rikt föreningsliv och mötesplatser och här finns en stor ideologisk skillnad. Tidigare majoritet satsade, nu är det istället sparkrav som gäller, sa Emilia Bjuggren (S)

Den 13 april och den 6 maj är det dags för den styrande blågröna majoriteten att grillas på Town hall meetings.