Stockholm tappar som djurvänlig kommun

Foto: "I hate fireworks!" by AdrianoSetimo is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Organisationen Djurens rätt har idag publicerat sin årliga granskning av hur djurvänliga landets kommuner är. Stockholm kommer i mitten på rankingen men rasar ändå från förra årets 74:e till en 98:e plats i år.

I rankingen har det granskats vad kommunerna gör för att öka andelen växtbaserad kost och minska andelen kött i kommunal verksamhet samt om elever har rätt till vegetarisk och vegansk mat. Därutöver har man undersökt vilka djurskyddskrav som ställs vid upphandling och vad kommunen gör för att öka djurskyddet i samband med högtider.

Årets mest djurvänliga kommun är Askersund men även de andra storstadskommunerna rankas som mer djurvänliga kommuner. Hela undersökningen går att finna här.