Stockholm stad startar TV-sändning – Kulturnatt i nytt format på lördag kväll

Kvinnliga pionjärer inom dansmusiken är ett inslag i Kulturnatten. Foto: Scenkonstmuseet

På lördag kväll kan du uppleva Kulturnatten digitalt i en sex timmar lång TV-sändning. Kulturnatts-TV är förstås delvis ett svar på pandemin och svårigheterna att mötas på plats, men också en möjlighet att sprida kulturen till fler.

Med start klockan 18.00 kommer tittaren att kunna se bland annat Marionetteater, Kungliga Filharmonikerna och Färgningsprocedur med växten indigo till ackompanjemang av rytmer från Taikotrummor och Shinobuéflöjt.

Allt avslutas med improvisationsteater och att Stockholms kvinnohistoriska öppnar upp dansgolvet med kvinnliga pionjärer inom dansmusikkulturen.

Maria Nohra är programledare för Kulturnatt Stockholms TV-sändning Foto: Kulturnatt Stockholm

Du hittar sändningen och programmet här.

Samtidigt öppnas Kulturnatt Stockholm play upp på samma sida. Det digitala biblioteket innehåller förinspelade program från 130 deltagande aktörer. Här finns program inom kategorierna Dans, Historia, Konst & konsthantverk, Litteratur & berättande, Musik, Teater & cirkus, Kunskap, Tänkvärt samt Platser & arkitektur.

Du vill inte missa det…