Nya hyresrätter i Rosenlundsparken

Illustration: 3D House.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser blir de 129 hyresrätterna i västra delen av Rosenlundsparken snart inflyttningsklara.

Husen började byggas 2017 men efter knappt två år fick den upphandlade entreprenören problem och företaget sattes i rekonstruktion. Man hade inte längre möjlighet att bedriva nyproduktion och Stockholmshem upphävde då avtalet. I ett halvår stod bygget helt stilla vilket ledde till stora skador på de halvfärdiga huskropparna. När bygget kunde starta igen var det med kraftigt ökade kostnader. I beslutet från år 2015 låg investeringsutgiften på 451 miljoner kronor, idag är slutsumman uppe i 726 miljoner.

Efter alla problem är nu äntligen bygget i sitt slutskede. Hyresvärden Stockholmshem räknar med att lägenheterna ska vara inflyttningsklara under hösten i år. Låt oss hoppas att inga fler problem eller kostnadsökningar uppstår till dess. Bostäderna förmedlas via Stockholms bostadsförmedling.

Bild från Stockholmshem.se