Rinkeby centrum firar 50 år

Foto: Stockholm stad

Det var hösten 1971 som banden klipptes för att inviga det nya centrumet i Rinkeby. Stadsdelen kom till under en tid då bostadsbristen byggdes bort storskaligt i hela Sverige. Nu 50 år senare firas Rinkeby under hela året under hashtaggen #Rinkeby50år.

Flera fastighetsägare har tillsammans med staden planerat för aktiviteter för att fira in jubileet. Alla som har ett förhållande till Rinkeby uppmanas att dela bilder, filmer och minnen om stadsdelen under hashtaggen #Rinkeby50. Samtidigt som området firar 50 år blir Rinkeby torg även ett av stadens sommartorg. Det innebär att torget kommer smyckas ut extra och att sociala aktiviteter planeras in för sommaren.

– Det är fantastiskt att vårt centrum firar 50 år. Vi är otroligt stolta över vår stadsdel och jag ser framemot det kommande sommartorget på Rineby torg. Och jag ser även framemot att se Rinkeby fortsätta växa de kommande 50 åren säger Elvir Kazinic (S), vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.