Elsparkcyklar minst omtyckta trafikanterna i Stockholm

Sthlmskollen har sammanställt följetången med hanteringen av elsparkcyklarna i Stockholms stad och kan konstatera att det inte är en slump att det är tre år av oordning som vi har bakom oss.

När Sifo (på uppdrag av Kvdbil) frågade stockholmarna vilken typ av trafikanter man anser har sämst beteende i trafiken blev svaret tydligt: elsparkcyklister.

I Stockholm, Göteborg och Malmö är det hela 62 procent som anser att elsparkcyklister beter sig som allra sämst i trafiken. Man kan tro att elsparkcyklarna är populära bland de som inte har tillgång till bil, men undersökningen visar tvärtom. Av de som inte har tillgång till bil anser hela 60 procent att elsparkcyklisterna har sämst beteende i trafiken (jämfört med 46 procent hos de som har tillgång till bil).

Det trafikbeteende som stör stockholmarna allra mest är farliga omkörningar (66 procent). Stockholmarna stör sig också på bilförare som talar i telefon eller mobilsurfar när de kör (64 procent).

Sedan tidigare står det klart att de utlovade nya reglerna för elsparkcyklar inte kommer att vara på plats till sommaren. Om det har bland annat Mitt i Stockholm rapporterat. Anledningen till att reglerna inte kommer på plats är enligt trafikborgarrådet en juridisk miss från stadens sida.

Däremot kommer nu ett tillskott på 1 500 nya elsparkcyklar till stadens gator då ytterligare ett bolag har etablerat sig i Stockholm. Det enligt P4 Stockholm.