Nomineringsnyhet 1: Karin Ernlund (C) kandiderar till omval

Arbetsmarknads- och integrationsborgarrådet Karin Ernlund (C) kandiderar till omval. Foto: Lieselotte van der Meijs/Stockholm stad

Vi närmar oss valåret 2022 och nu är vi i en tid då partierna börjar bestämma vem som ska vara deras kandidater. Sthlmskollen tänker hålla koll på detta och rapportera när vi ser vilka som kandiderar – och kanske väl så intressant vilka som inte kandiderar. 

Först ut är vi idag med beskedet att borgarrådet med ansvar för arbetsmarknad och idrott – Karin Ernlund (C) – vill fortsätta en period till. Ernlund har varit i stadshuset i två mandatperioder och söker nu stöd för ytterligare en.

Ernlund säger på sin Facebooksida att hon vill fortsätta att göra Stockholm grönare, roligare och se till att fler har ett jobb att gå till. Hon anser också att valet 2022 blir ett viktigt val och att Centerpartiet behövs eftersom det är partiet ”som bäst kombinerar starka och tydliga värderingar med hårt arbete som ger konkreta resultat”.

Sedan tidigare är det känt att tunga C-politikern Fredrik Lindstål lämnar stadshuset för att istället kandidera till riksdagen.

Centerns valsedel fastställs den 27 november.