Fler försäljningar av skolor och bostäder i Stockholm

Foto: Mauro Rongione

Det moderatledda styrets utförsäljningar fortsätter i Stockholm. Just nu planeras för försäljning av ett flertal skolor och förskolor i SISAB, stadens bolag som förvaltar utbildningsfastigheter i Stockholm. Även i Stockholmshem, ett av stadens tre allmännyttiga bostadsbolag, planeras försäljningar.

Vad exakt som ska säljas i bolagen är ännu inte offentligt, men beslut har fattats i styrelsen i SISAB respektive Stockholmshem att köpa holdingbolag som en förberedelse inför försäljning av fastigheter.

År 2019 sålde SISAB över 20 förskole- och skolbyggnader till SBB. Flertalet fastigheter för äldreboenden och servicehus har sålts de senaste åren av det kommunala fastighetsbolaget Micasa. Sedan tidigare är det känt att Svenska Bostäder ska sälja Vällingby Centrum och i samtliga allmännyttiga bostadsbolag pågår ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter.