Borgarråd (M) försöker tysta röst från förorten som varnar för otrygghet

I en artikel i Svenska Dagbladet varnar lokalpolitikern Mohamed Nuur (S) för att vi vänjer oss vid våldet och att hela samhället nu fortgående måste jobba mot våldet.

Det skulle han inte gjort. I alla fall inte om man får tro det moderata fastighetsborgarrådet Dennis Wedin. I ett kritiskt inlägg på twitter klagar Wedin på att det inte ställs motfrågor och att det bara är en S-politiker som får yttra sig. För att ytterligare betona sitt missnöje frågar han vad detta är och taggar in Svenska Dagbladets redaktion.

Cancelkulturen (att försöka hindra andra från att höras i den offentliga debatten) har ofta kritiserats från höger i den politiska debatten – men här är det alltså Wedin och Moderaterna som försöker påverka redaktionen att inte skriva om skjutningarna i Tensta, den otrygghet man känner där och lokala röster.

En som inte låter sig tystas är dock Mohamed Nuur. I en kommentar på Facebook skriver han:

”Medan jag är på väg till medborgare som ska träffas i små skara för att både sörja och fråga sig vad de kan göra från sitt håll, så får jag detta tillskickad till mig där fastighets- och bostadsborgarrådet (som är en av de högsta politiska ledarna i Stockholm stad) skriver varför man inte ställer kritiska frågor till mig, trots att jag varken sitter i riksdagen eller i kommunfullmäktige.
Jag är känd att jag säger rakt ut när mitt parti inte har gjort tillräckligt oavsett fråga oavsett om frågan kommer från en journalist eller medborgare.
Det skulle vara passande av borgarråden att fråga sig själv vad han har gjort för Järva de snart 4 år han har suttit vid makten.
Jag har inte tid med detta politiska käbbel medan mitt område går på knä för att det har skett dubbelmord för 48 timmar sen.”