De blågrönas elsparkcykelresa

Sthlmskollen har sammanställt följetången med hanteringen av elsparkcyklarna i Stockholms stad och kan konstatera att det inte är en slump att det är tre år av oordning som vi har bakom oss.

Ingen fråga har under sommaren diskuterats så mycket som elsparkcyklarna. Det är svårt att hitta stockholmare som är nöjda med situationen. Det har nu också den politiska grönblå majoriteten insett och lovar nu att styra upp situationen. De får det nästan att låta som att de velat ha ordning och reda hela tiden. Men när Sthlmskollen granskar frågan visar det sig att det ofta är den grönblå majoriteten som stoppat sådana förslag.

Sthlmskollen har sammanställt följetongen med hanteringen av elsparkcyklarna i Stockholms stad och kan konstatera att det inte är en slump att det är tre år av oordning som vi har bakom oss. Det är så lång tid det tog för Moderaterna och Miljöpartiet att ändra sig.

Det var säkert många av oss som såg detta som goda nyheter. Men snart kom nästa bakslag.

Det blev inte ordning och reda i Stockholmstrafiken sommaren 2021, men turerna fortsätter. Den 26 augusti har trafiknämnden sitt nästa sammanträde. Kanske kommer ett förslag då nu när alla, äntligen, tycks överens om att det inte kan fortsätta som nu.