Stockholm näst bäst på sociala medier

Sociala medier från Stockholm stad.

I en granskning som gjorts av Jonas Florén (digitaliserings och IT-chef på Landskrona stad) hamnar Stockholm stad tvåa på en rankning över kommuner med flest följare på sociala medier. Granskningen redovisas i Dagens Samhälle och omfattar såväl Facebook, Instagram, Twitter, Youtube och Linked in. Vinnare i rankingen är Helsingborgs stad.

Florén säger till Dagens Samhälle att den ranking han gjort enbart baserar sig på antal följare och att det inte säger något om kvalitén på innehållet, men att det ändå är relevant att mäta antalet följare eftersom, det enligt honom, visar hur väl kommunerna lyckats nå ut med sin närvaro på sociala medier.

Stockholm stads aktivitet på sociala medier skiljer sig tydligt mellan Twitter med mer än 122 000 följare och Instagram där det centrala kontot är ett passivt konto utan inlägg (men där olika verksamheter har egna instagram-konton.

Vad tycker du – är du nöjd med hur Stockholm stad agerar för att kommunicera med medborgarna via sociala medier?