Ta båten till Tyskland från Nynäshamn

Bildkälla: Flickr Commons

Efterfrågan på alternativ till flyg som färdmedel ökar för varje år. Nya tåglinjer med nattåg till Tyskland har lanserats, vilket är bra både för klimatet och för semestersugna stockholmare. Nu öppnas också fler möjligheter att att ta färjan ut i Europa.

En ny färjelinje från Nynäshamn till Rostock i Tyskland startade i slutet av sommaren och kommer att transportera både gods och passagerare. Att transportera lastbilar och bilar till sjöss leder till mindre utsläpp jämfört med om de skulle köra på väg. Färre lastbilar på vägarna minskar också trängseln. Den nya färjelinjen drivs av Hansa destinations vilket är ett dotterbolag till Destination Gotland och vissa av turerna kommer också gå via Visby.

För stockholmare innebär linjen ett alternativ till flyget och en ökad möjlighet att enkelt och klimatsmart ta bilen ut i Europa. Resan mellan Nynäshamn och Rostock tar cirka 18 timmar. Sedan tidigare kör Polferries passagerartrafik mellan Nynäshamn och Gdansk i Polen.