197 nya poliser till Stockholm

Igår anställdes 197 nya poliser i Stockholms polisområden. Det är efterlängtade nyanställningar och en del av regeringens ambition att det ska vara 10 000 fler polisanställda fram till och med 2024.

De flesta som lämnar utbildningen får nu tjänster i polisområdesorganisationen vilket innebär att den lokala polisnärvaron på gator och torg stärks.

Det är särskilt välkommet för Stockholm som har en brist på poliser som sträcker sig tillbaka till beslutet att helt ställa in polisutbildningen i Stockholm, som fattades av regeringen Reinfeldt, år 2010.

De senaste åren har dock antalet utbildade ökade kraftigt vilket nu ger möjlighet att anställa allt fler till Polisregion Stockholm. 43 poliser nyanställs nu i Polisområde Sthlm City, 83 i Polisområde Sthlm Norr och 71 i Polisområde Sthlm Syd.