Här är Stockholmspolitikerna som svek klimatet och röstade för lägre skatter på koldioxidutsläpp

Här är riksdagsledamöterna från Stockholm som gjorde det billigare med koldioxidutsläpp

Tolv dagar efter att klimattoppmötet i Glasgow avslutades röstade igår en majoritet i Sveriges Riksdag för sänkta skatter på koldioxidutsläpp genom en sänkt bensin- och dieselskatt. Sthlmskollen redovisar idag för väljarnas kännedom vilka de Stockholmspolitiker var som svek klimatet den 24 november 2021. 

Bland de Stockholmspolitiker som röstade för att det ska bli billigare att släppa ut koldioxid fanns Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, men också partiets miljöpolitiska talesperson Jessica Rosenkrantz. Även Sverigedemokraternas vice ordförande Henrik Vinge och Stockholmsmoderaternas ledare Johan Forsell röstade igår emot klimatet.

Huruvida detta beslut blir en framgångsfaktor i Stockholm återstår att se. Samtidigt som de största subventionerna av koldioxidutsläpp nu ges till storstadsområdena finns det också här ett stort engagemang för klimatfrågan.

Om skattesänkningen på koldioxid ska bli verklighet måste också ytterligare ett riksdagsbeslut fattas, och då kan det bli svårt för M, KD och SD att få igenom sin politik eftersom det i alla fall idag verkar finnas en majoritet emot förslaget.

Här är Moderaterna som röstade för att göra fossila utsläpp billigare: Ulf Kristersson, Johan Forssell, Kristina Axén Olin, Jessica Rosenkrantz, Lars Jilmstad, Margareta Cederfeldt och Arin Karapet.

Här är Sverigedemokraterna som röstade för billigare fossila utsläpp: Henrik Vinge, Katja Nyberg och Yasmine Eriksson.

Och Kristdemokraten i Stockholm stad som röstade för var Ulf Lönnberg.