Inga delade turer i s-styrda kommuner i Stockholmsregionen

Foto: "Äldreomsorg" by Socialdemokrater is licensed with CC BY-NC-ND 2.0. To view a copy of this license, visit https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/

Tankesmedjan Oikos, som är leds av riksdagsledamoten Mattias Karlsson (SD), har gjort en granskning som syftar till att visa att Socialdemokraterna är dåliga på att ta bort delade turer i äldreomsorgen.

I Stockholmstrakten riskerar dock rapporten slå tillbaka – här har alla S-styrda kommuner avvecklat de delade turerna enligt rapporten.

Botkyrka, Haninge, Sundbyberg, Södertälje och Tyresö uppger alla att de avskaffat delade turer. Dessa delade turer har länge kritiserats av fackförbundet Kommunal och Socialdemokraterna nationellt har som en del i arbetet att förbättra arbetsvillkoren för anställda i äldreomsorgen lovat att ta bort delade turer.

SD-Tankesmedjan har dock inte granskat SD-styrda kommuner. Hade de gjort det hade de upptäckt att Socialdemokraterna har lagt förslag om att ta bort delade turer i Sölvesborg men att det Sverigedemokratiska styret i kommunen i samband med behandling av budgeten röstade för att behålla delade turer.