KD föreslår att Slottner väljs om – trots kritiken om ökad otrygghet

Äldreborgarrådet Erik Slottner (KD) vill ge "kvalitetsbonus" till företag som inte når upp till stadens egna kvalitetsmål

Sthlmskollen fortsätter granska partiernas nomineringar. Nu är det Kristdemokraterna som spikat sina listor: Erik Slottner, stadens äldre- och trygghetsborgarråd, kommer fortsätta vara Kristdemokraternas toppnamn.

Det står klart efter att partiet beslutat om sin fullmäktigelista. Kritik mot att staden inte blivit tryggare och hur staden skötte äldreomsorgen under pandemin har inte förändrat partiets förtroende utan Slottner föreslås som toppnamn under de kommande fyra åren.

Övriga toppnamn på listan är ungdomsförbundets ordförande Nike Örbrink (2:a), Michaela Hollis (3:a) och Aron Modig (4:a). Ungdomsförbundet driver under Örbrink just nu en kampanj under rubriken en rak höger och det är sannolikt en bra beskrivning av Kristdemokraternas framtida politik i Stockholm.

Om det räcker för att rädda KD kvar i fullmäktige återstår att se. I förra valet fick partiet drygt fem procent av rösterna i kommunvalet i Stockholm och med tanke på att partiet nationellt enligt den opinionsundersökning som publicerades idag tappat nästan två procentenheter så lever partiet farligt i fråga om de kommer över tre-procentsspärren till kommunfullmäktige.