Vad ska vi göra med alla pengarna? Skolborgarrådet ifrågasätter Socialdemokraternas skolsatsningar

Skolborgarrådet Isabelle Smedberg-Palmqvist frågade vad Socialdemokraterna skulle göra med alla pengar till skolan

Under Stockholms budgetdebatt hettade det till om skolan. Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) ifrågasatte att Socialdemokraterna ville satsa så mycket på skolorna och hävdade att resultaten är bra även utan dessa resurser. Socialdemokraten Kadir Kasirga hävdade tvärtom att såväl elever med särskilda behov som skolor i utsatta områden behöver mer resurser.

Skolan brukar bli en av de stora debatterna under budgetfullmäktige. Skolborgarrådet Smedberg-Palmqvist (L) försökte hävda att de gjorde stora satsningar på allting vilket möttes med ifrågasättande i debatten. Kanske blev argumentationen svårare när den grönblåa majoritetens stora skolreform visade sig bestå i en utredning om ytterligare en undervisningstimme.

Socialdemokraterna som lagt pengar, utöver majoritetens förslag, på bland annat höjd schablon, stärkt elevhälsa och stöd till elever med särskilda behov.

Kadir Kasirga (S) reagerade mot bilden att allt är bra i Stockholms skolor:

– Hur går det ihop när stadens egna inspektörer säger att barn med särskilda behov inte får tillräckligt stöd?

Budgetdebatten kan du följa här. Beslut om budgeten väntas under kvällen.