Äventyrsbadet i Eriksdalsbadet försvinner

Dennis Wedin (M) Fastighetsborgarråd, Stockholms stad Foto: Lieselotte Van Der Meijs/ Stockholms stad

Stockholm har två äventyrsbad – på Husbybadet och Eriksdalsbadet. Nu kommer Moderaterna i stadshuset avveckla det på Eriksdalsbadet.

Det var vid kvällens fullmäktigedebatt ställde Karin Gustafsson (S) frågan om Eriksdalsbadets äventyrsbad kommer bli kvar. Bakgrunden är att badet måste renoveras. Fastighetsborgarrådet bekräftade att dagens äventyrsbad kommer försvinna med undantag för en plaskdamm för de minsta barnen.

Idag finns det utöver plaskdammen en vattenrutschkana, en vildfors, en strömvirvel och en utesimningsbassäng på Eriksdalsbadet. Den senare rustades helt nyligen upp. Men nu riskerar alltså allt utom plaskdammen att försvinna i den renovering som nu planeras. I alla fall om Dennis Wedin (M) får bestämma.