Göteborgsmoderaterna sågar Stockholmsmoderaternas trygghetsarbete

Axel Josefsson (M), ordförande kommunstyrelsen i Göteborg. Foto: Göteborgs stad

I en intervju med Göteborgsposten hävdar stadens moderata kommunstyrelseordförande Axel Josefsson att ett minskat antal skjutningar beror på hur kommunen jobbar. I Göteborg var det tre dödsskjutningar förra samtidigt som det i region Stockholm var 23 dödliga skjutningar. Därmed ger han samtidigt Stockholms moderata kommunledning hård kritik.

Samtidigt öppnar han för ett närmare samarbete med Sverigedemokraterna även i storstäderna.

Det minskade antalet skjutningar i Göteborg beror till stor del på vad kommunen gjort enligt Josefsson: – Det här kan inte enbart förklaras med att polisen jobbar på olika sätt. Det handlar också om hur kommunen jobbar och hur samarbetet med polisen ser ut.

Göteborgsposten konstaterar att Stockholm är styrt av Moderaterna men fördjupar sig inte mer i vad Josefsson anser att det styret gjort för fel när det kommer till kommunens arbete.

Josefsson öppnar också i intervjun för att Moderaterna kan samarbeta med Sverigedemokraterna för att säkra makten över rikets andra stad: – Vi kan tänka oss att samarbeta med alla partier på högersidan. Jag utesluter inte ett budgetsamarbete med SD.