Socialdemokraterna vill se fler laddplatser i ytterstaden

Borgarrådet Jan Valeskog (S) vill se fler laddstolpar i ytterstaden.

Två procent av allmännyttans parkeringsplatser har laddmöjligheter och i ytterstaden går utbyggnaden av laddinfrastruktur långsamt. Det duger inte om staden ska leda omställningen till en klimatneutral stad tycker Socialdemokraterna som nu signalerar krafttag om partiet vinner valet i höst.

Redan för två år sedan utlovade den grönblåa majoriteten i Stockholms stad en handlingsplan för minskade utsläpp från fordonstrafiken. Planen har sedan dess lyst med sin frånvaro och det är kanske inte en alltför djärv tanke att Moderaterna och Miljöpartiet inte enats i synen på biltrafik.

Det innebär dessvärre också att stadens arbete halkar efter. Miljöförvaltningen har granskat hur det ser ut i stadens förvaltningar och bolag och det är detta som får Socialdemokraten Jan Valeskog att kräva mer aktiva insatser från staden.

Dels kräver nu partiet att utbyggnadstakten ska gå snabbare och dels vill Socialdemokraterna att laddningsmöjligheterna ska utökas ytterligare genom att staden undersöker om det går att använda överskottsenergi i lyktstolpar till laddplatser.